Šį nuostabų būdą kepti visai vištai dažnai ir su malonumu naudoja viešbučių virėjai. Jis žavi savo paprastumu ir išskirtiniu skoniu: vištiena ir garnyras kepami vienu metu orkaitėje, o kepimui reikia naudoti stiklainį. Patikėkite, tokią vištieną nuo šiol norėsite valgyti kasdien!
Ingredientai:
- 1 višta;
- 40 gramų kambario temperatūros sviesto;
- pusė arbatinio šaukštelio čiobrelių;
- pusė arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
- 7 skiltelės česnako;
- 2 bulvės;
- 1 svogūnas;
- pusė valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
- 160 mililitrų šilto vandens,
- 1 paprika.
Gaminimas:
Bulves ir svogūną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio kubeliais, česnaką – plonais griežinėliais. Kelias (2-3) česnako skilteles išspauskite dubenyje su aliejumi, pipirais ir čiobreliais, išmaišykite. Šiuo mišiniu švelniai įtrinkite vištą.
Svogūnus ir bulves sudėkite į pusės litro stiklainį. Pomidorų pastą ištirpinkite alyvuogių aliejuje su pipirais ir paprika, įpilkite vandens. Supilkite šį mišinį į stiklainį, ant viršaus uždėkite vištą. Pašaukite patiekalą į orkaitę, įkaitintą iki 185 laipsnių temperatūros, kepkite 10 minučių. Jei matysite, kad višta dar neiškepusi, kepkite ilgiau.
Vaizdo įrašas:
Vištiena iškepa tobulai. Visos garnyrui skirtos daržovės yra išmirkusios sultyse ir tikrai jos daug skanesnės nei verdant įprastai.
Skanaus!