Kepta višta yra populiarus patiekalas, gaminamas beveik kiekvienuose namuose. Tačiau šį kartą pabandykite ją iškepti aluje pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo, ir būsite maloniai nustebinti!
Jums reikės:
- 1 vištos
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 1 valgomojo šaukšto raudonėlių
- 1 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 šaukštelio džiovintų česnakų miltelių
- 1/2 šaukštelio Kajeno pipirų arba aitriosios paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio rūkytos arba maltos raudonosios paprikos
- 500 ml alaus skardinės arba butelio
Gaminimo eiga:
Į dubenį įberkite druskos, suberkite raudonėlį, džiovintą česnaką, džiovintą svogūną, Kajeno pipirus arba čili miltelius.
Gerai išmaišykite su raudonos paprikos milteliais.
Vištą nuplaukite, pašalinkite plunksnų likučius.
Lengvai įtrinkite aliejumi ir gerai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu.
Į atskirą stiklinę įpilkite 120 ml alaus.
Pasiruoškite kepimo formą.
Išpjaukite skylę skardinės angos vietoje.
Į kepimo indo vidurį įdėkite skardinę alaus.
Galite ją pritvirtinti, įdėdami į specialią kekso formą (žr. vaizdo įrašą).
Ant skardinės užmaukite vištą.
Jei dar liko prieskonių mišinio, galite juo aptepti vištą.
Į kepimo formą įpilkite anksčiau atidėtą alų.
Tada į įkaitintą orkaitę įdėkite vištieną.
Ją įdėkite kuo žemiau.
Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Retkarčiais pasukite kepimo skardą.
Iškepusią vištą atsargiai nuimkite nuo skardinės.
Išsiskyrusius riebalus perpilkite per sietelį.
Paruošta mėsa bus labai sultinga ir minkšta!
Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ir daržovių garnyru.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: