Skumbrė kepta orkaitėje yra labai skani ir soti. Žuvis yra vienas sveikiausių maisto produktų, nes turi daugybę reikalingų medžiagų.
Pradėjus reguliariai valgyti žuvį, savijauta iškart pagerėja. Taip yra dėl to, kad valgydamas žuvį žmogus gauna magnio, šis elementas padeda atsigauti ir intensyviau dirbti.
Mūsų redaktoriai jau nekantrauja pasidalinti su jumis nauju receptu! Šiandien mes jums pasakysime, kaip greitai iškepti skumbrę orkaitėje , kad būtų galima atsikratyti mikroelementų trūkumo organizme valgant skanią vakarienę.
Jums reikės:
- 3 skumbrių, sveriančios iki 1 kg
- 100 g grietinės
- prieskonių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- 20 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia turite kruopščiai nuplauti skumbrę ir apibarstyti druska. Pabarstykite žuvį prieskoniais ir tolygiai paskirstykite grietinę, tada palikite šaldytuve 10-15 minučių marinuotis.
Tuo tarpu galite paruošti kepimo indą. Sutepkite indą saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite ten skumbrę po to, kai ji pakankamai išsimarinavo. Tada uždenkite formą folija, kad kepimo metu žuvis neišdžiūtų. Dantų krapštuku folijoje padarykite keletą mažų skylių, kad po folija nesikauptų garai.
Ir galiausiai pereikite prie svarbiausio dalyko. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašaukite kepimo indą su skumbre 25 minutėms. Atidarę orkaitę, pakelkite foliją ir dar kepkite 20-25 minutes.
Skumbrė kepta orkaitėje būna paruošta maždaug per 1 valandą, o mainais gauname nuostabų patiekalą visos šeimos džiaugsmui. Beje, kvepiančios bulvės su krapais ir žaliaisiais svogūnais bus puikus garnyras sultingai keptai žuviai.
Skanaus!