Kepta mėsa su kiaušinių įdaru atrodo daug gražiau nei įprasti kotletai. Jei norite iškepti gražų patiekalą šventiniam stalui, pasinaudokite šiuo receptu.
Jums reikės:
700 g mėsos
3 svogūnai
4 riekelės baltos duonos
100 ml pieno
8 kiaušiniai
druska, pipirai
3 skiltelės česnako
1 morka
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
Didelė krūva petražolių
Gaminimas:
Mėsą rinkitės su kuo mažiau riebalų, geriausiai tinka filė gabaliukai . Supjaustykite ją gabalėliais ir sumalkite su mėsmale. Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus. Duoną pamirkykite piene. Įmaišykite visa tai su 2 kiaušiniais ir prieskoniais į mėsą, išminkykite maltą mėsą.
Paskleiskite mėsą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginkite silikonine mentele, suteikite jai stačiakampio formą. Išvirkite 5 kiaušinius. Sudėkite juos viena eile. Smulkiai sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite česnaką ir nedidelį svogūną, pakepinkite juos augaliniame aliejuje.
Daržoves tolygiai paskirstykite ant mėsos. Suformuokite iš mėsos ritinį. Apvyniokite jį su folija ir padėkite atgal ant kepimo skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, pusvalandį.
Po pusvalandžio nuimkite foliją, sutepkite ritinį plaktu kiaušiniu. Dėkite į orkaitę jau be folijos. Kepkite dar 20 minučių. Per tą laiką ritinys turėtų paruduoti.
Paruošta Kepta mėsa su kiaušinių įdaru gražiausiai atrodo papuošta žaluma. Galite patiekti ir pjaustyti net karštą. Jis gerai išlaikys savo formą.