Kepta kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintomis slyvomis, yra patikrintas Kalėdų stalo receptas. Juo lengvai pradžiuginsite savo artimuosius per šventes ir ne tik!
Sudėtis
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 50 g minkšto sviesto
- 100 g džiovintų slyvų
Marinatui
- 3 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai džiovintų mairūnų
- 1 šaukštelis čiobrelių
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas druskos
- 1/2 šaukštelio pipirų
Paruošimas
Visą procesą pradėkite nuo marinato. Sumaišykite garstyčias, medų, česnaką, mairūną, čiobrelius, pipirus ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite džiovintas slyvas ir minkštą sviestą.
Kiaulienos nugarinėje padarykite pjūvį ir sudėkite džiovintas slyvas į vidų.
Toliau ant kiaulienos tepkite marinatą ir apvyniokite kepimo popieriumi bei aliuminio folija.
Pašaukite į orkaitę 50 minučių (temperatūra 160 laipsnių).
Praėjus šiam laikui, perpjaukite foliją bei popierių ir kepkite dar 10 minučių.
Paruoštą kiaulieną patiekite su mėgstamais priedais.