Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Neįtikėtinai skanu: kepta cukinija su traškia plutele!

Tikras stebuklas cukinijų mėgėjams!

Sudėtis:

100 g džiūvėsėlių;

2 kiaušiniai;

2 cukinijos;

150 g sūrio;

druska pagal skonį;

30 g sviesto;

30 g margarino;

sauja krapų.

Gaminimas:

Supjaustykite cukinijas ne mažesniais kaip vieno centimetro storio žiedais. Pabarstykite druska iš abiejų pusių ir palaikykite dešimt minučių, kad įsigertų.

Dubenyje įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos pagal skonį.

Kitame inde sumaišykite tarkuotą sūrį su džiūvėsėliais. Įberkite dalį susmulkintų krapų ir vėl sumaišykite.

Sutepkite kepimo indą sumaišyta sviesto ir margarino mase. Cukinijos žiedus pamirkykite plaktame kiaušinyje.

Tada pavoliokite džiūvėsėlių mišinyje ir sudėkite į kepimo indą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

Įdėkite cukinijas į orkaitę maždaug 20 minučių.

Išimkite keptas cukinijas, padėkite ant lėkštės ir pabarstykite smulkintais krapais.

Patiekalas paruoštas! Skanaus!

Įdomūs video