Šis patiekalas patiks net tiems, kurie nemėgsta cukinijų!
Ingredientai:
3 cukinijos;
3 česnako skiltelės;
druska pagal skonį;
200 gramų susmulkintų graikinių riešutų;
šiek tiek petražolių;
valgomasis šaukštas augalinio aliejaus.
Gaminimas:
Supjaustykite cukinijas maždaug centimetro storio žiedais, sudėkite į didelį indą ir įberkite šiek tiek druskos.
Palikite valandai.
Per tą laiką pasišalins sulčių perteklius.
Tada gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
Kepkite daržoves aukštoje temperatūroje.
Įsitikinkite, kad jos nesukrenta ir neperlūžta.
Keptoms cukinijoms reikia pagaminti ir padažą.
Norėdami tai padaryti, susmulkinkite petražoles ir česnakus, ir sumaišykite.
Tada į šį mišinį įpilkite sviesto, gerai išmaišykite ir pakaitinkite.
Padažą galite pilti ant cukinijų arba pateikti atskirai!
Skanaus!