Dar neteko valgyti taip skaniai paruoštų cukinijų!
Puikus lengvai paruošiamų ir labai skanių cukinijų receptas, kurį iš karto pamėgsite. Šio patiekalo nereikia kepti keptuvėje, o jis bus labai skanus ir traškus.
Sėkmės pagrindas – česnakų ir sūrio mišinys, kuriame cukinijas reikia pavolioti prieš kepimą. Šį receptą radome jums „YoutTube“ kanale.
Jums reikės:
- 4 vidutinių cukinijų
- Alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinės parmezano sūrio (237 ml)
- 1 stiklinės (237 ml) džiūvėsėlių
- Druskos
- Raudonėlio
- Šviežio baziliko
- 2 skiltelių česnako
- Jogurto 1 stiklinės (237 ml)
- Druskos
- Pipirų
- 1 skiltelės česnako
- Kalendros
Gaminimo eiga:
Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgomis skiltelėmis.
Iš vienos pusės apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir parmezano sūrį.
Taip pat įdėkite raudonėlio.
Galiausiai rankomis suplėšykite ir įdėkite šviežią baziliką, susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.
Ant šio mišinio viršaus sudėkite cukinijos griežinėlius aliejumi patepta aliejumi puse į apačią.
Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kitą cukinijų pusę. Po to apvoliokite ir šią pusę džiūvėsėliuose.
Sudėkite taip paniruotus cukinijos gabalėlius į skardą.
Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite atskirame dubenyje.
Iškeptas cukinijas patiekite su jogurto padažu.
Vaizdo medžiaga: