Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepta antis Kalėdoms – pasakiškai gardus receptas!

Kepta antis yra vienas iš tradicinių Kalėdų laikotarpio patiekalų. Vienose šeimose jau seniai puoselėjama tradicija išsikepti tokį gardumyną per šventes. Kitose – galbūt dar ne. Tokiu atveju pats metas keptą antį išbandyti. O tam padės šis receptas!

antys

Sudėtis:

antis (apie 2 kg svorio)

antis

4-5 obuoliai

obuoliai

apelsinas

apelsinai

100 ml sojos padažo

sojos padažas

30 g smulkiai supjaustyto imbiero

imbieras

2 šaukštai skysto medaus

medus

1 šaukštas apelsino žievelės

apelsino žievelė

2 šaukšteliai malto česnako

česnakas

žiupsnelis cinamono ir raudonųjų pipirų

prieskoniai

apelsino skiltelės papuošimui

apelsinas

Atskirai padažui:

kepant iš anties ištekėjęs skystis ir taukai

apelsinas

apelsinas

2 šaukštai medaus

medus

2 šaukšteliai krakmolo

krakmolas

citrina

citrina

žiupsnelis cinamono

cinamonas

Gaminimas:

Antį gerai nuplauname, pašaliname plunksnų likučius, taip pat išvalome vidų. Nepamirškite pašalinti riebalinių liaukų, esančių uodegos srityje (ypač jei nepatinka specifinis anties kvapas).

antis

Dubenyje sumaišykite šviežias apelsinų sultis, sojų padažą, apelsino žievelę, medų (1 šaukštas), imbierą.

Gautu marinatu įtrinkite antį iš išorės ir iš vidaus. Tada uždenkite ją plėvele ir parą laikykite šaldytuve. Periodiškai pažiūrėkite po plėvele, apverskite paukštį.

antis

Nuplaukite obuolį, supjaustykite žiedais. Kepimo skardą padenkite folija, o ant viršaus sudėkite supjaustytą obuolį. Sumaišykite maltą česnaką ir raudonuosius pipirus. Mišiniu įtrinkite antį, jau išimtą iš marinato.

antis

Likusius obuolius supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su medumi (1 šaukštu) ir cinamonu. Juos dėkite į anties vidų. Antį sutvirtinkite siūlais arba dantų krapštukais. Padėkite ją ant kepimo skardos, būtinai uždenkite folija iš viršaus.

antis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pašaukite antį 2 valandoms (30 minučių pusei kilogramo). Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite antį iš orkaitės, išpilkite gautas sultis į atskirą indą. Antį vėl uždenkite folija ir pašaukite kepti.

antis

Pasirūpinkite padažu. Į keptuvę storu dugnu supilkite anties riebalus, šviežias apelsinų ir citrinų sultis, medų ir cinamoną. Viską išmaišykite ir pašildykite, kol užvirs. Krakmolą praskieskite šaltu vandeniu ir supilkite į padažą.

Vėl užvirkite ir virkite, kol sutirštės. Tada sudėkite apelsino minkštimą, virkite porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Paragaukite padažą: jis turėtų būti saldžiarūgštis. Dėl daugiau saldumo pridėkite medaus, o rūgštumo – citrinos sulčių.

citrina

Išimkite paruoštą antį iš orkaitės, nuimkite foliją, ant viršaus užpilkite naujai išbėgusių sulčių. Po kepimo leiskite patiekalui pastovėti 20 minučių.

Paruoštą antį padėkite ant serviravimo lėkštės, papuoškite apelsino skiltelėmis ir patiekite. Paruoškite specialų padažą atskirame skaidriame inde.

kepta antis

Kepta antis bus tikra šventinio Kalėdų stalo puošmena!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---