Šis patiekalas jus tiesiog pakerės! Išbandykite šį labai skanų „YouTube“ kanale atrastą receptą. Jums reikės mažiau mėsos, kepsniukai bus sveikesni, kepti orkaitėje ir su puikiu garnyru!
Jums reikės:
- 4 bulvių
- Petražolių
- 60 g lydyto sūrio
- Druskos, pipirų, kmynų, maltų paprikos miltelių ir ciberžolės pagal skonį.
- 250 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- Pusės nedidelio kopūsto galvos
- 2 kiaušinių
- 2 česnako skiltelių
- Paprikos
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Pomidorų padažui:
- 2 šaukštų pomidorų tyrės
- 1 stiklinės vandens
- 250 g mocarelos sūrio
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išvirkite bulves ir atidėkite į šoną.
Nuplaukite ir sutarkuokite kopūstus su stambia tarka.
Tada į juos sudėkite maltą mėsą ir supjaustytą arba išspaustą česnaką.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles, suberkite į dubenį su mėsa ir kopūstais, pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais, kmynais ir ciberžole.
Viską gerai išmaišykite ir įmuškite 2 kiaušinius.
Kepimo indą patepkite trupučiu aliejaus ir sudrėkintomis rankomis pradėkite formuoti iš gauto mėsos mišinio didesnius rutuliukus.
Išdėliokite juos dubenyje vieną šalia kito.
Tada švelniai suplokite mėsos kukulius, padarydami jų viduje įdubimą, ir kepkite juos 250°C temperatūroje orkaitėje 20 minučių.
Tuo metu nulupkite virtas bulves ir sutrinkite jas šakute.
Bulvių košę pagardinkite druska ir pipirais, įberkite šiek tiek maltų kmynų ir smulkintų petražolių.
Galiausiai įmaišykite lydytą sūrį.
Iš bulvių masės suformuokite nedidelius kukuliukus, tada sudėkite juos ant trumpai pakeptų mėsos paplotėlių, užpilkite pomidorų padažu, kurį prieš tai reikia sumaišyti iš pomidorų tyrės ir vandens.
Galiausiai apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę kepti.
Iškepus galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: