Home Receptai Kepenėlių pyragas. Patiks net ir išrankiems vaikams bei suaugusiems

Kepenėlių pyragas. Patiks net ir išrankiems vaikams bei suaugusiems

0
Kepenėlių pyragas. Patiks net ir išrankiems vaikams bei suaugusiems

Sužinokite, kaip pasigaminti skaniausią kepenėlių pyragą, kurio neatsisako net išrankūs vaikai ir suaugusieji. Šis skanėstas nuo stalo dingsta akimirksniu!

Sudėtis

  • 500 g veršienos kepenėlių
  • 500 g kiaulienos kepenėlių
  • 100-200 g manų kruopų
  • 500 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 500 g riebios grietinės
  • 2 morkos
  • 2 dideli svogūnai
  • druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Pirmiausia sumalkite kepenėles mėsmale arba maišytuvu. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pienu. Pridėkite druskos ir pipirų. Į gautą masę suberkite manų kruopas. Mišinio tirštumas turėtų būti kaip blynų tešlos. Įpilkite aliejaus į įkaitintą keptuvę ir iš gautos tešlos iškepkite plonus blynus.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Patroškinkite daržoves keptuvėje po dangčiu.

Kepenėlių pyragą reikės sutepti grietinės ir smulkinto česnako kremu. Dėkite blyną, aptepkite kremu, o viršų apibarstykite svogūnais ir morkomis bei uždėkite naują blyną, kol sudėsite visus turimus.

Galite apipjaustyti pyrago kraštus, kad jis atrodytų gražiau. Jei norite, viršų papuoškite tarkuotu virtu kiaušiniu ir smulkintomis žolelėmis. Grietinę galite pakeisti česnaku su majonezu, tačiau šiuo atveju kepenėlių pyragas bus kaloringesnis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].