Kepenėlių pyragas su grybais taps pačiu skaniausiu užkandžiu. Patikėkite, daugiau nė vienos šventės neįsivaizduosite be šio pyrago!
Ingredientai:
Kepenėlių blyneliams:
- Kiaulienos kepenėlės – 500 gramų
- Mažas svogūnas – 1 vienetas
- Kiaušinis – 1 vienetas
- Grietinė – 2 valgomieji šaukštai
- Miltai – 2 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai – pagal skonį.
Įdarui:
- Pievagrybiai – 6 vienetai
- Kreminio sūris – 1 vienetas
- Svogūnai – 3 maži vienetai arba vienas didelis
- Morkos – 1 vienetas
- Česnakai – 2 skiltelės
- Grietinė – 1-1,5 valgomojo šaukšto
- Majonezas 2-3 valgomieji šaukštai
- krapų, petražolių.
Gaminimas:
Kepenėlių blynelių paruošimas: sumaišykite blenderiu kiaulienos kepenėles, svogūną, miltus, grietinę, kiaušinį, druską bei pipirus. Iš gautos masės kepkite vienodo dydžio blynus.
Įdaro paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną, grybus. Morką sutarkuokite bei susmulkinkite vieną česnako skiltelę. Viską pakepinkite ant silpnos ugnies, perdėkite į dubenį. Tuomet sudėkite majonezą, grietinę, supjaustytus žalumynus ir likusią, susmulkintą česnako skiltelę.
Gerai sumaišykite visus ingredientus ir pertepkite įdaru kepenėlių blynelius. Likusį įdarą galite tepti ant pyrago šonų. Viršų papuoškite sūriu ir susmulkintais žalumynais. Kepenėlių pyragas su grybais paruoštas. Skanaus!