Viena moteris iš savo vyro sužinojo, kad jos barščiai jam nėra tokie skanūs kaip kavinėje, kur jis užbėgdavo užkąsti. Moteris truputį įsižeidė, bet nusprendė šį klausimą pagvildenti išsamiau. Taip ji atrado vieną leidinį su patarimais, kurie pasiteisino. Tad sužinokime keletą gudrybių, kaip padaryti barščius dar skanesnius.
Barščiams geriausia rinktis tik jautieną. Reikėtų 500 gramų 3 litrų puodui. Mėsą virti reikėtų beveik 2 valandas. Į sultinį įdėkite neluptą svogūną ir morkų. Kai tik mėsa užvirs, nugriebkite putas, pasūdykite 1 šaukštu druskos ir virkite ant silpnos ugnies praviru dangčiu.
Kol verda mėsa, pasiruoškite daržoves. Reikės 2 vidutinių burokėlių, 1 vidutinės morkos, poros bulvių, kopūsto ir svogūno su česnaku. Burokėlius ir morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Daržoves apkepkite. Svogūną pakepinkite 7 minutes, kol bus rausvos spalvos, taip pat ir morkas bei burokėlius. Pridėkite šaukštą acto, kurį, jei pageidaujate, galima pakeisti citrinos sultimis. Ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Dėl to burokėlių spalva nesusilpnės.
Kepkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies, neatsitraukite nė žingsnio. Čia negalima blaškytis, nes gali pridegti. Juk nenorėtumėte, kad barščiuose plaukiotų juodi burokėliai. Po 30 minučių pridėkite 2 šaukštus pomidorų pastos ir tris mažus pomidorus, kuriuos taip pat smulkiai supjaustykite, prieš tai nulupęs. Nepamirškite ir česnako.
Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į keptuvę sudėkite 300 gramų smulkiai supjaustytų kopūstų, vieną bulvę, supjaustytą juostelėmis, o antrą, sutarkuotą smulkia tarka. Ir viską galiausiai sudėkite prie beveik išvirusios mėsos.
Padidinkite ugnį ir leiskite viskam užvirti. Po 10 minučių vėl sumažinkite ugnį iki minimumo. Čia svarbu, kad barščiai neužvirtų per smarkiai, leiskite jiems troškintis 15 minučių. Taip spalva bus labai ryški, prisotinta.
Ir baigta! Skanių barščių!