Keksiukai su vištiena ir sūriu nepalieka abejingų! Subtilus, sultingas įdaras – jie visada yra šventinio stalo mėgstamiausi ir dingsta pirmiausia. Rekomenduojame juos išbandyti, nesigailėsite!
Jums reikės:
- Vištienos filė (virta) – 200 g.
- Kietasis sūris – 80 g.
- Alyvuogių aliejus – 100 ml.
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Pienas – 100 ml.
- Kvietiniai miltai – 250 g.
- Kepimo milteliai – 10 g.
- Druska – pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Alyvuogės (pasirinktinai) – 8-9 vnt.
Gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Išmaišykite su šluotele ir įpilkite augalinio aliejaus (100 ml). Išmaišykite ir įpilkite pieno. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Galite juos kelis kartus persijoti.
Į tešlą suberkite sausus ingredientus. Susmulkinkite vištieną, sūrį, alyvuoges ir supilkite į tešlą. Tešlą supilkite į keksiukams skirtas formeles. Užpildykite ne daugiau kaip 2/3 formos, nes kepant keksiukai su vištiena ir sūriu padidės.
Pašaukite keksiukus į prkaitę įkaitintą iki 180 C. Kepkite 30–35 minutes. Paruošti keksai yra auksinės spalvos.
Keksiukai paruošti. Patiekite juos šiltus ar atvėsusius!