Paprasti ir skanūs keksiukai!
Sudedamosios dalys:
- Obuoliai – 2-4 vnt.
- Medus – 2 šaukštai
- Cukrus – 1/4 stiklinės
- Augalinis aliejus – 0,5 stiklinės
- Miltai – 300 g
- Soda – 0,5 šaukštelio
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cinamonas – 0,5 šaukštelio
Paruošimo eiga:
- Sviestą sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.
- Ištirpinkite medų ir suberkite sodą, palaukite, kol mišinys pradės putoti, ir įmaišykite jį į kiaušinių ir sviesto mišinį.
- Į skystus ingredientus suberkite 250 g persijotų miltų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Nuluptus obuolius supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka.
- Sudėkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti 5-7 minutes, tada suberkite likusius miltus, cinamoną ir gerai išmaišykite.
- Šaukštu sudėkite tešlą į keksiukų formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
- Kepkite 180°C temperatūroje 35-40 minučių.
Mėgaukitės prie karštos arbatos puodelio!