Kai grįžtu iš darbo, visada užsuku į prie namų esančią kepyklėlę nusipirkti skanumynų prie arbatos. Tačiau dažnai vakare kepyklėlėje nebelieka šviežio pyrago. Tada grįžtu namo, o mintyse ima suktis paprasti ir nesudėtingi skanėstų receptai. Keksiukai su abrikosų uogiene – vienas iš jų.
Klasikiniai angliški keksiukai gaminami iš mielinės tešlos. Jų skonis ir tekstūra primena pyragą. Tačiau amerikiečiai į tešlą deda kepimo miltelių, todėl amerikietiškas variantas labiau tinka, kai norisi greito užkandžio.
Kaip pasigaminti keksiukus su abrikosų uogiene
Tiesą sakant, įdarui tinka bet kokia uogienė. Pernai nuolat dėdavau serbentų, nes namuose turėjau daug serbentų atsargų. Šiais metais gaminu keksiukus su abrikosų ir persikų uogiene. Šis pigus keptas skanėstas yra daug skanesnis nei parduotuvėje. Verta patikrinti!
Ingredientai
Vienas kiaušinis
7 g vanilinio cukraus
150 g jogurto
8 g kepimo miltelių
Cukraus pudra (pagal skonį)
60 g cukraus
60 g aliejaus
150 g kvietinių miltų
100 g abrikosų džemo
Gaminimo eiga:
1. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį su cukrumi ir vanile. Tada į šią masę įmaišykite augalinį aliejų. Tada į kiaušinių mišinį įpilkite negardinto jogurto arba neriebios grietinės. Išmaišykite.
2. Į dubenį su skystais ingredientais persijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite skystą tešlą. Ją užpildykite į keksiukų formeles iki pusės.
3. Ant viršaus uždėkite po 1 arbatinį šaukštelį uogienės. Užpildykite tešla likusią formelės dalį. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Keksiukai turėtų įgauti švelniai auksinį atspalvį.
Kai keksiukai iškeps, leiskite jiems atvėsti 10 minučių, tada pabarstykite cukraus pudra. Žinoma, jei turite laiko, keksiukus galite papuošti plakta grietinėle arba tiršta grietine. Šį skanėstą galite patiekti net vaiko gimtadienio proga!
Linkim gero skonio!