Nuostabiai skanūs keksiukai, kuriuos labai lengva pasigaminti namuose.
Vaikams nepabos, jei juos gaminsite net 2 kartus per savaitę! Jie tikrai fantastiški, o dėl įdaryto kremo jie bus minkšti bei nuostabiai švelnūs.
Jei norite receptą paįvairinti, į tešlą galite įmaišyti riešutų, šokolado gabalėlių arba pasirinkti kitokį kremo skonį.
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų kakavos miltelių (nesaldintų)
- 2 kiaušinių
- 120 g cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 200 g sviesto
- 250 g pieno
Įdarui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 250 ml pieno
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia iš pudingo miltelių, pieno ir cukraus pagaminkite pudingą.
- Padarykite pudingą tirštesnį, nei paprastai būna, kad jį būtų patogu įdėti į keksiukus.
- Jei norite, pudingą galite pasigaminti ir namuose iš kiaušinių ir miltų arba krakmolo.
- Uždenkite pudingą maistine plėvele ir palikite atvėsti.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Pusę gautos tešlos supilkite į kitą dubenį ir įmaišykite kakavos miltelius.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Tada įmaišykite minkštą sviestą ir pieną.
- Šį mišinį taip pat padalykite į dvi dalis, pusę įmaišykite į šviesiųjų miltų mišinį, o kitą pusę – į kakavos miltų mišinį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Keksiukų skardą išklokite keksiukų popierėliais.
- Į keksiukų formos dugną įdėkite šviesią tešlą, tada ant viršaus uždėkite kreminio pudingo masę.
- Ant viršaus paskleiskite šokoladinį mišinį.
- Kepkite 20-25 minutes.
- Palikite atvėsti ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!