Home Receptai Desertai Kaip pasigaminti keksiukų be kiaušinių ir kefyro?

Kaip pasigaminti keksiukų be kiaušinių ir kefyro?

0
Kaip pasigaminti keksiukų be kiaušinių ir kefyro?

Kepimas be šių ingredientų nereiškia, kad patiekalas bus neskanus ir beskonis. Jei laikotės gavėnios, žinote, kad duona ir vanduo nėra vienintelis maistas šiuo periodu. Yra daugybė gavėnios patiekalų receptų, kurie yra tokie pat geri kaip ir per gavėnią draudžiami valgyti skanėstai.

Pasninko valgiai gali labiau priminti sveiką dietą nei badavimo kančias, jei žinosite, kaip tinkamai pakeisti uždraustus maisto produktus.

SKANŪS GAVĖNIOS KEPINIAI

Pasninko keksiukus prie  arbatos, kaip ir pagrindinius pasninko patiekalus, galima pagaminti per labai trumpą laiką ir labai lengvai. Nereikia jokių specialių ingredientų ar brangios įrangos – skanų gavėnios patiekalą galite paruošti namuose vos per pusvalandį.

Mes norime su jumis pasidalinti lengvu gavėnios keksiukų receptu, pagal kurį galėtų pagaminti net vaikas.

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 250 ml virinto vandens
  • 2 šaukštai medaus
  • 100 g cukraus
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 350-400 g miltų
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMAS:

Miltus ir maistinę sodą persijokite į gilų dubenį.

Šiltame vandenyje ištirpinkite medų, suberkite cukrų, druską ir augalinį aliejų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Palaipsniui sumaišykite miltus su medaus mišiniu, gerai išmaišydami tešlą, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų būti šiek tiek tirštesnė nei lietinių blynų tešla.

Jei keksiukai jums atrodo nuobodžiai, visada galite į juos įdėti uogų ar riešutų.

Tešlą paskirstykite į formeles, užpildydami jas iki pusės. Kepant tešla turi gerokai pakilti.

Į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę sudėkite formeles su tešla ir kepkite keksiukus 20 minučių. Silikoninės kepimo skardos geriau tinka kepimui, nes keksiukus būna lengviau išimti ir nereikia be reikalo tepti skardos riebalais.

Šie paprasti gavėnios keksiukai pranoks visus kitus saldumynus, gaminamus su pienu ar kiaušiniais. Netgi Napoleono pyragas gali būti puikus gavėnios patiekalas, kuris, beje, yra labai skanus.

Na, o pyragai yra atskira diskusijų tema. Pasninko pyragai gali būti kepami labai paprastai ir pripildomi įvairiais įdarais: džiovintais vaisiais, uogomis ir riešutais. Galite pabandyti iškepti morkų pyragą, jo paragavę namiškiai prašys dar.

Papasakokite draugams apie šį paprastą keksiukų receptą socialinėje žiniasklaidoje.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].