Šis receptas jums tikrai patiks, nes pagaminsite skanius keksiukus ir galėsite greitai paruošti burnoje tirpstantį desertą. Pirmiausia patogiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį, 75 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Visus ingredientus sumaišykite plaktuvu. Tada reikia įpilti 60 ml augalinio aliejaus (naudokite beskonį ir dar kartą išmaišykite tešlą).
Sekantis ingredientas – 125 g neriebios grietinės, kurią įpylus į keksiukų masę reikia dar kartą tešlą išmaišyti.
Įmaišykite 140 g iš anksto persijotų miltų ir 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių, kad gautumėte gana tirštą tešlą.
Tinka bet koks kepimo indas, pavyzdžiui, iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminsite 6 mažus keksiukus. Tačiau galite naudoti ir 1 didesnę kepimo formą.
Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje mažiems keksiukams kepti reikės 20-23 minučių (žinoma, kepant iš didesnio kiekio, laiko prireiks daugiau).
Kai keksiukai atvės, juos išimkite iš formelių ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!