Trapus ir saldus!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 260 g
- Pienas – 150 ml
- Cukrus – 120 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Sviestas – 100 g
- Aguonos – 3 šaukštai
- Vienos citrinos sultys
- Vienos citrinos žievelė
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
- Druska – 1 žiupsnelis
Paruošimo eiga:
- Kiaušinius, cukrų ir sviestą išplakite elektriniu maišytuvu. Supilkite pieną ir vėl plakite didžiausiu galimu greičiu.
- Supilkite citrinos sultis ir dalimis suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.
- Plakite iki vientisos masės.
- Tada suberkite aguonas ir išmaišykite su šaukštu.
- Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
- Paruoštą aguonų keksą pabarstykite cukraus pudra.
Gero apetito!