Puikaus deserto, tinkančio visais metų laikais, receptas! Keksas su graikiniais riešutais sužavės kiekvieno kepinių mėgėjų širdį.
Sudėtis
300 g miltų
150 g sviesto
2 kiaušiniai
180 g cukraus
50 g graikinių riešutų
vanilės ekstraktas (pagal skonį)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas
Susmulkinkite riešutus ir sudėkite į sausą keptuvę. Pakepinkite juos 2–3 minutes, nuolat maišydami.
Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir plakite maišytuvu 2 minutes. Po to suberkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Vėl viską gerai išmaišykite.
Į gautą tešlą suberkite paruoštus riešutus ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Sukrėskite į ją paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki 1 val. Tada išimkite iš orkaitės, bet palikite kepimo formoje, kol atvės.
Keksas su graikiniais riešutais jau paruoštas dėti ant salo.