Keksas „Margutis“ yra be galo lengvai paruošiamas, bet dėl to ne ką mažiau skanus desertas. Būtinai išmėginkite šį receptą, jei esate neabejingas keksams.
Sudėtis
- 1 stiklinė miltų
- 1 stiklinė aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštas kakavos
- keli lašai apelsino sulčių
Gaminimas
Atskirkite baltymus ir trynius. Baltymus išplakite dideliame dubenyje ir pamažu supilkite cukrų. Maišydami sudėkite trynius, vanilinį cukrų, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę suberkite miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.
Į kekso formą supilkite 2/3 tešlos. Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šviesios tešlos. Kepkite apie 40-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Lai keksas „Margutis“ pradžiugina jus ir jūsų artimuosius.