Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!
Sudėtis
Tešlai:
250 g sviesto;
250 ml kefyro;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
480 g miltų.
Pabarstams:
120 g miltų;
150 g cukraus;
100 g sviesto.
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.
Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.
Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.
Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).
Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.
Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.
Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.
Skanaus!