Kefyro tešla pyragams viršys bet kokius jūsų lūkesčius. Iš jos gaminami nuostabūs pyragai. O ir vietos pasireikšti jūsų fantazijai daug! Galite šią tešlą kaip pagrindą naudoti įvairiems savo sugalvotiems kepiniams. Sėkmės!
Tešla tokia universali, kad galite kepti ne vien saldžius kepinius, bet ir pyragus su mėsa ar daržovėmis.
Sudėtis:
500 ml kefyro
800 g miltų
1 kiaušinis
50 ml aliejaus
40 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
Gaminimas:
Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite į kiaušinį, įberkite druskos, cukraus, sodos ir išmaišykite iki vientisos masės.
Palikite stovėti 5 minutes, kol mišinio paviršiuje pasirodys „burbuliukai“.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su sviestu ir ten supilkite kefyro mišinį. Dėkite tiek miltų, kiek reikės užminkyti tešlai.
Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite, kol tešla bus minkšta, elastinga ir nebelips prie rankų.
Kefyro tešlą palikite uždengtą 30 minučių. Ir viskas. Ji paruošta!
Belieka kepti pyragus ar net picas ir kviesti šeimą prie stalo.
Skanaus!