Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Kefyro tešla bet kuriam naminiam pyragui. Išbandykite ir kurkite savo kepinius!

Kefyro tešla pyragams viršys bet kokius jūsų lūkesčius. Iš jos gaminami nuostabūs pyragai. O ir vietos pasireikšti jūsų fantazijai daug! Galite šią tešlą kaip pagrindą naudoti įvairiems savo sugalvotiems kepiniams. Sėkmės!

Tešla tokia universali, kad galite kepti ne vien saldžius kepinius, bet ir pyragus su mėsa ar daržovėmis.

Sudėtis:

500 ml kefyro

800 g miltų

1 kiaušinis

50 ml aliejaus

40 g sviesto

2 šaukštai cukraus

1 šaukštelis druskos

1 šaukštelis sodos

Gaminimas:

Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite į kiaušinį, įberkite druskos, cukraus, sodos ir išmaišykite iki vientisos masės.

Palikite stovėti 5 minutes, kol mišinio paviršiuje pasirodys „burbuliukai“.

Į mišinį supilkite augalinį aliejų.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su sviestu ir ten supilkite kefyro mišinį. Dėkite tiek miltų, kiek reikės užminkyti tešlai.

Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite, kol tešla bus minkšta, elastinga ir nebelips prie rankų.

Kefyro tešlą palikite uždengtą 30 minučių. Ir viskas. Ji paruošta!

Belieka kepti pyragus ar net picas ir kviesti šeimą prie stalo.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---