Šis kefyro pyragas jums tikrai paliks įspūdį. Jį pagaminti paprasta. Išsikepkite pyragą ir pavaišinkite namiškius skaniu desertu.
Ingredientai:
Pyragui:
- kiaušiniai – 1 vnt.;
- kefyras – 2 puodeliai;
- miltai – 2 stiklinės;
- cukrus – 1 puodelis;
- soda arba actas – 0,5 arbatinio šaukštelio.
impregnavimui:
- kefyras – 1 puodelis;
- cukrus – 1/2 puodelio.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Į kefyrą įpilkite actu gesintą sodą. Sumaišykite abu mišinius ir suberkite miltus. Išmaišykite. Turėtų gautis tokio tirštumo kaip grietinė tešla.
Trečdalį tešlos supilkite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių iki auksinės rudos spalvos. Kepant biskvitą pasmaigykite jį šakute. Taip iškepkite tris biskvitus.
Kremui ingredientus maišykite tol, kol ištirps cukrus. Biskvitus aptepkite kefyro kremu ir sudėkite vieną ant kito. Pyragą papuoškite kaip tik norite: kokosais, šviežiais vaisiais, razinomis, riešutais ar šokoladu.