Kavos tortas žymiai skiriasi nuo kitų tortų. Tai ne tik šokoladinis desertas, bet ir kerintis ekstravagantiškas šokolado ir kavos skonis kiekviename kąsnyje! Kavos tortas yra labai sodrus, švelnus ir turi tam tikro universalumo.
Ypač gerai gaminti tokį tortą gimtadieniui. Per trumpiausią įmanomą laiką sukursite didžiulį skanėstą, kurio daugiau nei pakanka visiems svečiams.
Ingredientai biskvitui:
3 šaukštai miltų
100 g kakavos miltelių
2,5 šaukšto cukraus
5 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas tirpios kavos
0,5 l kefyro
3 šaukšteliai kepimo sodos
7 šaukštai augalinio aliejaus
Ingredientai kremui:
400 g sviesto
760 ml kondensuoto pieno
4 šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas maltos kavos
Gaminimas:
Norėdami pagaminti puikų kavos tortą, pirmiausia sumaišykite išsijotus miltus su kakava, kava ir cukrumi. Kitame dubenyje 5 minutes plakite kiaušinius su cukrumi.
Tada atskirame inde sumaišykite kefyrą su kepimo soda. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą, įpilkite augalinio aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Tada gautą mišinį sumaišykite su miltais ir dar kartą gerai išmaišykite.
Išklokite kepimo popieriumi formą ir supilkite į ją tešlą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 30 minučių. Išimkite biskvitą iš orkaitės ir atvėsinkite. Tada biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 dalis.
Paruoškite stiprios kavos. Jos reikės biskvitams sudrėkinti. Norėdami paruošti kremą, išmaišykite suminkštintą sviestą su kondensuotu pienu ir kava.
Dabar belieka tik sutepti biskvito sluoksnius ir torto šonus kremu, o tada apibarstyti trupiniais iš biskvito liekanų.
Kavos tortas paruoštas, palikite jį kelioms valandos pastovėti ir patiekite svečiams.
Skanaus!