Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Rytietiškos katlamos su aguonomis receptas

Vos prieš keletą savaičių pradėjau domėtis rytietiška virtuve ir per tą laiką išmokau netikėtai daug receptų. Labiausiai mane žavi įvairūs saldūs kepiniai.

Rytietiški kepiniai yra tokie paprasti ir kartu pikantiški, kad jų neįmanoma su niekuo supainioti. Pavyzdžiui, saldžioji katlama – nuo pirmo kąsnio suprasite, kad šis patiekalas pas mus atkeliavo iš toli. Trapi plutelė, saldus aguonų įdaras ir nieko, kas čia netiktų.

Todėl nekantrauju pasidalinti su jumis šio nuostabaus skanėsto receptu!

AGUONŲ SKANĖSTAS IŠ RYTŲ – KATLAMA

TEŠLAI JUMS REIKĖS ŠIŲ INGREDIENTŲ:

  • 50 g sviesto
  • 0,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml pieno
  • 350 g miltų

ĮDARUI PARUOŠTI JUMS REIKĖS:

  • 250 g aguonų sėklų
  • 150 g cukraus
  • 130 g sviesto

GAMINIMO EIGA:

Pirmiausia reikia pasirūpinti įdaru. Paimkite švarią, sausą keptuvę ir supilkite į ją aguonas. Kelias minutes paskrudinkite aguonas, kol pajusite jų malonų kvapą.

Aguonas supilkite į gilų dubenį ir palaukite, kol jos atvės, po to suberkite cukrų ir sumaišykite ingredientus.

Tuomet ištirpinkite sviestą. 130 g sviesto atidėkite įdarui, o likusį sumaišykite su druska, cukrumi ir pienu.

Į mišinį įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite, šiek tiek paplakite.

Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite į dubenį su kitais ingredientais, visą laiką maišydami.

Užminkykite tešlą. Kad ji būtų minkšta ir elastinga, jums reikės mažiausiai 10 minučių.

Po to tešlą iškočiokite iki 3 mm storio.

Paplotėlį gausiai aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite aguonomis.

Sulenkite abu tešlos gabalėlio kraštus link centro ir suspauskite.

Pakartokite vėl tą patį veiksmą ir perlenkite išilgai pusiau.

Vėl patepkite katlamą riebalais, apiberkite likusiomis aguonomis ir cukrumi, perlenkite pyragą per pusę, bet šį kartą skersai ir užspauskite kraštus, kad kepant neišbėgtų ištirpintas sviestas.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir padėkite ant jo aguonų vyniotinį.

Kepkite katlamą iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Kad aguonų įdaras neišbėgtų, prieš pjaustydami palaukite, kol vyniotinis visiškai atvės.

Pažvelkite! Argi tai ne tobulas aguonų vyniotinis? Pasidalinkite šiuo receptu savo socialiniuose tinkluose ir parašykite komentaruose, ar jums patiko šis skanus pyragas be mielių.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---