Tai originalus pita duonos užkandis: karšti ritinėliai su bulvėmis ir grybais. Skanu, greita ir sotu!
Sudėtis:
2 pita duonos lavašai
500 g bulvių
3 skiltelės česnako
300 g pievagrybių
1 svogūnas
sauja žalumynų
4-5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
druska pagal skonį
juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Virkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Kol verda, smulkiai supjaustykite svogūną, pakepkite ant 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus 3 minutes, sudėkite grybus, kepkite dar 5-7 minutes.
Padarykite bulvių košę ir į ją sudėkite grybus su svogūnais, pridėkite susmulkintas žoleles ir česnaką. Pagardinkite prieskoniais.
Ant pita duonos lakšto padėkite pusę įdaro, paskleiskite. Uždenkite antruoju pita duonos lakštu, ant kurio viršaus taip pat turite paskirstyti įdarą. Susukite ir supjaustykite mažais, maždaug 2 cm pločio gabalėliais.
Kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekite ritinėlius karštus, jie gali būti kaip visas antrasis patiekalas arba kaip užkandis. Nepaprasti gardumynai tiks tiek prie šventinio stalo, tiek prie pikniko.
Skanaus!