Karštas šokoladas yra gėrimas, apie kurį pradeda svajoti vos atvėsus orams. Šokoladas pakelia jūsų nuotaiką, o šiluma sušildo kūną ir pakelia nuotaiką.
Kadangi endorfinų gali trūkti dėl tamsos ir niūrių orų, siūlome padidinti jų skaičių saldžiu ir aromatingu karštu šokoladu.
Naminis karštas šokoladas
Norėdami paįvairinti pažįstamą skonį, mes siūlome jums kelis labiausiai neįprastus receptus. Rasite pasirinkimą kiekvienam skoniui.
Mėtinis karštas šokoladas
Jums reikės:
300 ml pieno
50 g pieniško šokolado
1 šaukštelis pipirmėčių
Gaminimas:
Norėdami pasigaminti mėtinį karštą šokoladą, pieną užvirkite. Kai jis pradės virti, sudėkite pienišką šokoladą. Virkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vientisa. Tada suberkite susmulkintas pipirmėtes ir virkite dar 2 minutes. Mėgaukitės aromatiniu gėrimu!
Apelsininis karštas šokoladas
Jums reikės:
300 ml pieno
0,5 šaukšto cukraus
0,5 šaukšto apelsino žievelės
60 g tamsaus šokolado
Gaminimas:
Užvirkite pieną ir suberkite smulkiai tarkuotas žieveles bei cukrų. Virkite 5 minutes, tada įberkite šokolado ir virkite, kol šokoladas visiškai ištirps. Jūsų rudens gėrimas su lengvu vasaros aromatu yra paruoštas!
Vegetariškas karštas šokoladas
Jums reikės:
300 ml migdolų pieno
1 valgomasis šaukštas nesaldintos kakavos
2 šaukšteliai rudojo cukraus
Gaminimas:
Šis variantas tinka visiems, kurie nemėgsta karvės pieno arba jo nevartoja.Užvirkite migdolų pieną. Kakavą sumaišykite su šlakeliu pieno, kol kakava ištirps. Supilkite mišinį į pieną, užvirkite ir įpilkite cukraus.
Karamelinis karštas šokoladas
Jums reikės:
300 ml pieno
150 g pieniško šokolado
75 ml grietinėlės (15% riebumo)
karamelės sirupo
Jums reikės:
Užvirkite pieną, įpilkite į jį grietinėlės. Šiame pieno mišinyje ištirpinkite šokoladą ir supilkite karamelės sirupą. Atvėsinkite ir mėgaukitės neįtikėtinu karamelės skoniu.