Pasigaminkite indišką karį vos per ketvirtį valandos pagal šį paprastą receptą.
Karis yra populiarus pietų ar vakarienės pasirinkimas. Nors gana dažnai tokio maisto nusprendžiama paragauti restoranuose, tačiau naudinga žinoti, kad indišką karį yra labai paprasta pasigaminti namuose. Restoranuose siūlomas karis neretai yra labai kaloringas, be to, šio patiekalo sudėtyje yra daug druskos, sočiųjų riebalų ir cukraus, todėl naminis patiekalas yra dar sveikesnis ir naudingesnis.
„BBC Good Food“ pasidalino vištienos kario receptu, kurį galima pagaminti vos per 15 minučių. Tai leis jums paskubomis pagaminti apetitą keliantį patiekalą net ir tomis dienomis, kai neturite galimybės daug laiko praleisti virtuvėje. Be to, pagal šį receptą paruoštame karyje yra mažai druskos ir tik 195 kalorijos vienoje porcijoje, o tai yra didžiulis pranašumas prieš restorano patiekalus.
Receptas skirtas dviems, todėl šis patiekalas puikiai tiks jaukiam vakarui su antrąja puse. Vis dėlto, ingredientų kiekį galite keisti, ir šį nuostabų patiekalą galite paruošti didesniam žmonių skaičiui. Šis receptas puikiai tinka pradedantiesiems: jei anksčiau niekada negaminote kario, dabar turite tikrai palankią progą tą išbandyti.
Jums reikės:
- 200 g vištienos filė
- 200 g smulkinto pomidorų minkštimo
- 1 raudonojo svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 3 valg. š. neriebaus natūralaus jogurto
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 2 arb. š. malto imbiero
- 2 arb. š. garam masala prieskonių mišinio
- Čili pipirų (pagal skonį)
- Saujos šviežios kalendros
Kaip gaminti?
Yra du galimi pasirinkimai: galite naudoti 200 g šviežių lukštentų krevečių arba 200 g susmulkintos vištienos filė be odos ir kaulų.
Galite naudoti šviežius arba konservuotus pomidorus: tai neturės didelės įtakos skoniui.
Svogūną reikia smulkiai supjaustyti. Sauja kalendros gali būti supjaustyta arba suplėšyta rankomis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol apskrus. Į keptuvę išspauskite česnaką, suberkite imbierą ir čili prieskonius, šiek tiek pakepinkite.
Suberkite pomidorus ir ketvirtadalį stiklinės vandens. Mišinį užvirinkite. Troškinkite dvi minutes, sudėkite krevetes arba vištieną ir gudžarati masala arba garam masala prieskonius.
Jei pasirinkote krevetes, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite dvi ar tris minutes. Jei gaminate karį su vištiena, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite nuo penkių iki šešių minučių.
Sumažinkite ugnį, įdėkite jogurto. Patiekalą pabarstykite kalendromis ir patiekite.
Karį rekomenduojama patiekti su šilta naan duona. Šis patiekalas puikiai dera su agurkų salotomis, smulkintu raudonuoju svogūnu ir citrinos skiltelėmis. Karį taip pat galima patiekti ir su ryžiais, virtomis bulvėmis ar roti paplotėliais. Prie šio kario tinka beveik bet koks garnyras.