Pasirinkusi šį neįprastą rytietišką desertą, bet kuri šeimininkė išgarsės ne mažiau nei garsioji geriausio jūsų regiono restorano virėja. Be to, šie karamelizuoti apelsinai yra skanesni ir sveikesni nei bet kurie saldainiai iš parduotuvės. Jūsų artimieji, draugai ir svečiai nuolat jų prašys.
Keista, bet jums reikia tik vieno apelsino, kad būtų galima paruošti šį stebuklą. Taip, tiesiog VIENAS apelsinas, šiek tiek cukraus ir vandens. Atminkite, kad vaikai suvalgys šį skanų patiekalą per kelias sekundes. Todėl padarykime karamelizuotų apelsinų porciją didesnę nei iš vieno apelsino.
Ingredientai:
5 apelsinai;
500 g cukraus;
2 stiklinės vandens;
Gaminimas:
Apelsinų, cukraus ir vandens kiekis gali būti keičiamas jūsų nuožiūra, atsižvelgiant į porcijos dydį. Jums reikės keptuvės ar puodo.
Prieš supjaustant apelsinus griežinėliais, juos reikia gerai nuplauti, nes žievelės nulupti nereikia. Tada į puodą ar gilią keptuvę supilkite apie pusę cukraus, išdėliokite supjaustytus apelsinus, o paskui užpilkite likusiu cukrumi. Dabar belieka visa tai užpilti vandeniu ir pastatyti ant viryklės. Turinį reikia virti apie dvi valandas ant mažiausios ugnies.
Karamelizuoti apelsinai gali būti panardinti į šokoladą, tačiau tai nėra būtina. Dėl skonio įvairovės galite pasirinkti rudąjį cukrų ar prieskonius – cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną.
Skanaus!