Karamelinis padažas yra puikus priedas prie ledų, pyragų bei kitų desertų! Jis net paprastą jogurtą pavers pačiu skaniausiu, o juo pagardinta avižinė košė privers apsilaižyti pirštus. Pasidaryti karamelinį padažą visai nesunku, įsitikinkite tuo patys!
Ingredientai:
- Cukrus – 100 gramų
- Sviestas – 50 gramų
- Grietinėlė 35% – 100 gramų
- Vanduo – 60 mililitrų
- Žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
- Padažo gaminimui naudokite puodą su storu dugnu, supilkite į jį cukrų ir vandenį.
- Uždėkite puodą ant ugnies ir virkite vis pamaišydami, kol ištirps cukrus.
- Kai cukrus ištirps, pašalinkite susidariusias putas ir silikoniniu šepetėliu pavalykite puodo šonus, kad nuvalytumėte likusius cukraus kristalus.
- Supilkite grietinėlę į kitą puodą ir kaitinkite iki karštos temperatūros, bet jos neužvirkite.
- Virkite sirupą 3–4 minutes, kol jis pradės tirštėti ir taps auksinės spalvos. Jei virsite šiek tiek daugiau, karamelė pradės tamsėti. Patariame išjungti ugnį, kai karamelė taps auksinės-rudos spalvos.
- Puodą nukelkite nuo ugnies ir į karamelę pirmiausia 2–3 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Išmaišykite ir supilkite likusią grietinėlę.
- Tuomet vėl dėkite puodą ant ugnies ir vis maišydami virkite, kol padažas taps vientisas.
- Nukelkite nuo ugnies, įberkite šiek tiek druskos, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui atvėsti ir mėgaukitės juo!
- Jei laikysite padažą šaldytuve, galite jį naudoti maždaug 10 dienų.
Tikimės, kad šis karamelinis padažas jums patiks. Skanaus!