Puikus ingredientas saldiems desertams, kremams ir įdarams. Jei norite išbandyti jo paruošimą namuose, turime jums puikų patarimą!
Tai nesudėtinga, o paruošimas neužtruks ilgiau nei 10 minučių – šį konditerio receptą jums radome „YouTube“ kanale!
Tobulos karamelės paslaptis yra vadinamasis puodelio metodas – visiems pagrindiniams ingredientams išmatuoti reikia naudoti vienodo tūrio puodelį ar stiklinę.
Taip pat nepamirškite ir pieno miltelių, kurie yra svarbūs šiame recepte.
Jums reikės:
- 1 puodelio pieno
- 1 puodelio cukraus
- 1 puodelio pieno miltelių
- 50 g sviesto
- 1 valgomo šaukšto vandens
Gaminimo eiga:
- Pagrindas – naudokite puodą ar keptuvę su storesniu dugnu, kad mišinys nepridegtų.
- Puode su storesniu dugnu sumaišykite cukrų ir vandenį.
- Maišydami pakaitinkite.
- Kaitinkite, kol cukrus ištirps ir susidarys karamelinė masė.
- Sudėkite sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps.
- Tada į mišinį įpilkite pieno.
- Mišinyje gali pradėti formuotis gumuliukai.
- Tačiau šie gumuliukai po kurio laiko ištirpsta – tačiau mišinį vis tiek reikia maišyti.
- Kai mišinys taps vientisas, suberkite pieno miltelius.
- Išmaišykite ir virkite dar apie 3 minutes.
- Mišinį nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Jei mišinyje dar liko mažesnių gumuliukų, galite pertrinti per sietelį.
- Karamelę supilkite į stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: