Karališkieji kotletai skiriasi nuo paprastų. Jų gaminimui reikės kiek daugiau laiko, bet patikėkite, jie to verti! Išbandykite šį receptą.
Ingredientai:
- morkos – 1 vnt.;
- bulvės – 1 vnt.;
- ryžiai – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt.;
- malta jautiena – 400 g;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- česnakai – 2 skiltelės;
- malti pipirai, druska – pagal skonį.
Tešlai:
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- pienas – 100 ml;
- miltai – 120 g.
Gaminimas:
Morkas ir bulves sutarkuokite. Ryžius nuplaukite vandenyje. Į faršą sudėkite morkas, bulves, ryžius, įmuškite kiaušinį, per spaudą išspauskite česnaką, sudėkite susmulkintą svogūną, įberkite druskos ir kitų prieskonių. Net galite įdėti kmynų. Gerai viską išmaišykite ir formuokite kotletus.
Kotletus pirmiausia pamerkite į miltus, paskui į padarytą tešlą ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps.
Kad gautumėte tešlą, sumaišykite pieną, kiaušinius, druską ir miltus.
Tada kotletus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių ir patiekite su jums patinkančiu garnyru. Skanaus!