Jos Didenybė karališkasis varškės pyragas garsėja traškiais trupiniais, po kuriais slepiama švelni varškės siela. Pagardinkite jį džiovintais vaisiais ir gausite tikrai puikų desertą.
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 350 g
- Sviestas(šaltas) 200 g
- Soda 1/2 šaukštelio
- Druska 1/2 šaukštelio
- Varškė 500 g
- Cukraus 280 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Gaminimas:
Varškę sutrinkite per sietelį. Kiaušinius išplakite su 180g cukraus, įpilkite vanilinio cukraus. Kiaušinių mišinį sumaišykite su varške. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Miltus sutrinkite su sviestu ir 100g cukraus, kol gausite trupinius. Įpilkite kepimo sodos ir druskos, gerai išmaišykite. Uždenkite išardomos formos dugną kepimo popieriumi, sutepkite formos šonus ir dugną sviestu. Didžiąją trupinių dalį supilkite į dugną, sutrinkite ir suformuokite šonus. Sudėkite visą varškės įdarą, pabarstykite likusiais trupiniais. Kepkite 180 ° C temperatūroje 40-50 minučių.
Varškės pyragas paruoštas! Patiekite jį šiltą arba palaukite kol atvės ir pabarstykite cukraus pudra.