Tai labai paprastas receptas. Pagamins net pradedantysis kepėjas. Svarbiausia – kepti vakare. Leiskite pyragui pastovėti per naktį.
Gaminimas
Įdaras:
Į dubenį sudėkite pusę kilogramo varškės.
Supilkite pusę puodelio cukraus.
Įmuškite 4 kiaušinius, pridėkite šaukštelį vanilinio cukraus, šaukštelį kepimo miltelių arba 1/3 šaukštelio sodos.
Pridėkite 1/3 citrinos žievelės.
Švelniai sumaišykite visą dubenio turinį šluotele ar maišytuvu. Įdaras turi būti labai skystas, šiek tiek tirštesnis už kefyrą, šiek tiek skystesnis už grietinę.
Tešla:
Į dubenį supilkite pusantro puodelio miltų, dar pusę puodelio cukraus, pusę šaukštelio druskos ir šaukštelį kepimo miltelių su kaupu arba pusę šaukštelio sodos.
Tada sutarkuokite 150 gramų sviesto arba margarino. Geriausia iškart tarkuoti į miltus, kad nepriliptų prie tarkos. Toliau rankomis sumaišykite tarkuotą sviestą su miltais.
Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, pašlakstykite trupučiu aliejaus.
Į formą supilkite 2/3 gautų trupinių ir paskirstykite tolygiai. Truputį paspauskite pirštais. Supilkite varškės įdarą. Ir apibarstykite likusiais trupiniais. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepkite 45 min. Tada ištraukite pyragą iš orkaitės, išimkite iš formos, bet nenuimkite nuo popieriaus.
Palikite ant popieriaus per naktį. Jei jums atrodo, kad pyragas viduryje nebuvo iškepęs, o įdaras yra šiek tiek skystas, tada ryte įsitikinsite – jums taip tik atrodė. Per naktį viskas susitvarkys.
Skanaus!