Kiekvienoje šalyje gyvuoja skirtingos Kalėdinės tradicijos. Pavyzdžiui, Italijoje nė vienos Kalėdos nepraeina be saldžiai aštraus pyrago „Panforte“. Tradiciškai šio pyrago sudėtyje būdavo 17 ingredientų, tačiau šiandien galime išbandyti ir įvairių patobulintų šio pyrago versijų. Vieną jų siūlome išbandyti ir jums.
Jums reikės:
- 100 g graikinių riešutų
- 100 g anakardžių
- 50 g džiovintų slyvų
- 100 g žemės riešutų
- 100 g razinų
- 50 g džiovintų abrikosų
- 160 g miltų
- 100 g šokolado
- 200 g medaus
- Citrinos žievelės, imbiero, cinamono
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikės paskrudinti riešutus.
Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti, kol išbrinks. Nupilkite vandenį.
Susmulkinkite paskrudintus riešutus ir sumaišykite su smulkintais džiovintais vaisiais.
Įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės, imbiero ir cinamono. Taip pat galite pridėti kardamono. Suberkite miltus ir išmaišykite.
Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į vaisių ir riešutų mišinį. Įmaišykite miltus ir medų. Visus ingredientus iš pradžių išmaišykite mentele arba šaukštu, o paskui rankomis.
Kepimo formą padenkite pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra arba apliekite tirpintu šokoladu. Ant viršaus taip pat galite pabarstyti riešutų.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: