Fantastiškas Kalėdinis desertas, kuris mūsų šeimoje yra labai mėgstamas. Puikus įdaras ir minkšta tešla puikiai dera tarpusavyje, o rezultatas – nepaprastai skanus pyragas!
Būtinai išbandykite, skonis sodrus ir nuostabus!
Gaminimo eiga:
Tešlai reikalingi ingredientai:
- 500 g paprastų miltų
- 200 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 1/2 vnt. citrinos žievelės
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 vnt. kiaušinių
- 100 ml pieno
- 20 g šviežių mielių
Įdarui:
- 200 g maltų graikinių riešutų
- 100 g maltų aguonų
- 150 g cukraus
- abrikosų uogienė
- mėlynių uogienė
Gaminimo eiga:
- Paruoškite 25 x 35 cm dydžio kepimo formą.
- Dugną ištepkite plonu sviesto sluoksniu. Iš visų tešlai skirtų ingredientų suformuokite tešlos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę.
- Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Po pusvalandžio išimkite tešlą, padalykite ją į 4 lygias dalis ir ant stalviršio iškočiokite kepimo skardos dydžio pagrindą.
- Ant skardos dugno dėkite tešlos lakštą, patepkite abrikosų džemu.
- Pabarstykite riešutais ir puse cukraus kiekio, ant viršaus uždėkite antrą tešlos lakštą, aptepkite mėlynių džemu ir pabarstykite maltomis aguonomis.
- Uždenkite trečiąja tešlos dalimi, aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite likusiais riešutais bei cukrumi.
- Uždenkite paskutiniu tešlos lakštu.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Iškepusį pyragą išimkite ir leiskite jam atvėsti.
- Viršų pabarstykite cukraus pudra.
- Mūsų patarimas:
- Įdarus galite pasirinkti pagal savo skonį. Kiekvieną kartą pyragas gali būti vis kitoks!
Linkime gero skonio!