Snieguotas desertas – grožio ir skonio derinys.
Receptas tikrai nesudėtingas, ingredientai jus nustebins, puiki idėja!
Jums reikės:
- 200 g maltų sausainių
- 3–4 šaukštų medaus
- 3 šaukštų kakavos miltelių
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 300 g lydyto sviesto
- 6 šaukštų abrikosų uogienės
- Šokoladinių sausų pusryčių (kriauklelių formos)
- Cukraus pudros
- Tarkuoto kokoso
Gaminimo būdas:
Pirmiausia sausainius sutrinkite trintuvu.
Tada dubenėlyje sumaišykite birius ingredientus:
sausainių trupinius, kakavos miltelius ir cukrų.
Supilkite lydytą sviestą, medų, uogienę ir pagaminkite vientisą masę.
Iš masės suformuokite kūgius.
Paimkite šokoladinius sausus pusryčius.
Padenkite jais viršų – savo kūgiams sukursime kankorėžio išvaizdą.
Paruoškite lėkštę apibarstytą kokoso drožlėmis.
Sudėkite kūgius ant lėkštės.
Galiausiai pabarstykite kūgius cukraus pudra.
Galime papuošti rozmarino šakelėmis.
Leiskite sustingti ir patiekite svečiams.
Kai padedate šį skanėstą ant stalo visų žvilgsniai nukryps į snieguotą desertą.
Linkime gero apetito! 🙂