Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą galite pasigaminti nuostabių trapios tešlos sausainių, kuriais galima bus mėgautis ne tik per šventes.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- 1 kiaušinio
- 250 g sviesto
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Vieno apelsino sulčių
- Tarkuotos apelsino žievelės (chemiškai neapdorotos)
- 100 g baltojo šokolado
- 2 šaukštų plakamos grietinėlės
- Cukraus pudros pabarstymui
- Apelsinų sulčių + želatinos miltelių (paruošiamos pagal nurodymus ant pakuotės)
Gaminimo eiga:
- Apelsino žievelę sutarkuokite į nedidelį dubenėlį ir ant viršaus išspauskite apelsino sultis.
- Į kitą didesnį dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, sultis ir tarkuotą apelsino žievelę.
- Mišinį suplakite elektriniu mikseriu.
- Plakdami palaipsniui įmaišykite 2 kiaušinių trynius ir vieną visą kiaušinį.
- Persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir plakite, kol susidarys tiršta tešla.
- Išimkite tešlą iš indo, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
- Didelėje stiklinėje karšto vandens išmaišykite želatinos miltelius su apelsinų sultimis ir leiskite išbrinkti.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalykite ją į 2 dalis ir iškočiokite.
- Naudodami įvairių formų sausainių formeles išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Kepimo skardą su tešla pašaukite į 170°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių.
- Ant susmulkinto baltojo šokolado supilkite karštą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
- Konditeriniu maišeliu aptepkite tešlos kraštus šokoladiniu kremu ir suklijuokite dvi sausainių dalis į vieną.
- Į išpjautą sausainių viduryje esančią dalį įdėkite apelsininę želatiną.
- Galiausiai pabarstykite šiuos nuostabius sausainukus cukraus pudra ir galėsite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: