Žiedinius kopūstus drąsiai galima vadinti daržovių karaliene. Pavyzdžiui, juose yra 1,5–2 kartus daugiau baltymų ir 2–3 kartus daugiau vitamino C nei baltuosiuose kopūstuose. Be to, ši sveika daržovė turi mažai kalorijų, o jos baltymus organizmas lengvai pasisavina. Todėl receptas, kurį šiandien siūlome išbandyti kalafiorų apkepas. Šis paprastas patiekalo gaminimas yra idealus visiems, norintiems sulieknėti, neatsisakant skanaus maisto.
Kalafiorų apkepas
Jums reikės:
- 500 g žiedinių kopūstų
- 400 g mocarelos
- 2 kiaušinių
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 šaukštelio raudonėlio
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- kepimo aliejaus
Gaminimas:
Kopūstus sutarkuokite rupia tarka. Išspauskite česnaką. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite.
Į kopūstus įmaišykite kiaušinius, raudonėlį, druską, pipirus, pakepintus svogūnus ir česnaką.
Sutarkuokite mocarelos sūrį. Atidėkite apie 100 gramų, o likusią dalį sumaišykite su kopūstais. Mišinį tolygiai paskirstykite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite 25 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Paimkite troškinį, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite dar porą minučių į orkaitę. Kalafiorų apkepas su sūriu paruoštas. Kad patiekalas turėtų mažiau kalorijų, pabandykite mocarelą pakeisti tofu sūriu!