Kas galėtų būti geriau už popietę su šilta arbata ir skania bandele? Šios kakavinės bandelės puikiai tiks prie arbatos, nesvarbu, ar užkandžiausite vienas, ar su svečiais. Juk jos atrodo taip gražiai!
Sudėtis
- 500 g miltų
- 150 g cukraus
- pusė šaukštelio vanilinio cukraus
- pusė šaukštelio druskos
- 7 g sausų mielių
- 250 ml šilto pieno
- 1 kiaušinis
- 50 g sviesto
- 2 šaukštai kakavos
Gaminimas
Sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir mieles. Į sausus ingredientus supilkite pieną, įmuškite kiaušinį ir sudėkite išlydytą sviestą. Užminkykit tešlą rankomis. Padalinkite ją į dvi dalis. Į vieną pridėkite kakavos ir galite įpilti porą šaukštų pieno, kad tešla nebūtų per kieta.
Baltą tešlą sudėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite pakilti. Atskirkite ketvirtadalį kakavinės tešlos, o likusią taip pat sudėkite į dubenį ir uždenkite plėvele. Į atskirtą dalį pridėkite dar 2 šaukštus kakavos ir 2 šauktus pieno. Palikite ir šią tešlą šiltai po plėvele.
Visų rūšių tešla turėtų pakilti 1-1,5 karto. Kai pakils, gerai išminkykite. Kiekvieną kakavinės tešlos gabalėlį padalinkite į 4 dalis, o baltos tešlos – į 5.
Palikite tešlos gabalėlius pastovėti 5-10 min. Tada iškočiokite į maždaug 20 com skersmens blynus. Sušlapinkite tešlą vandeniu. Sudėkite blynus į krūvą pakaitomis: baltas, kakavinis ir tamsiai kakavinis.
Sudėkite gautus blynus į vieną krūvą ir išlyginkite su kočėlu. Supjaustykite į 8 juostas.
Kiekvieną juostą sutrinkite rankomis, kad atsiskleistų sluoksniai. Susukite į ritinius ir užriškite uodegas, kad gautumėte žiedą. Paruoštas bandeles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30 min. Per tą laiką bandelės turėtų padidėti 1,5-2 kartus.
Prieš kepant, bandeles lengvai sutepkite vandeniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Kai iškeps, sutepkite sviestu ir kakavinės bandelės bus paruoštos dėti ant stalo.