Vasara jau artėja, tad pats laikas pradėti domėtis, kaip marinuoti agurkus ir pomidorus. Būtinai išbandykite šį marinavimo būdą, tikrai nenusivilsite!
Ingredientai:
- pomidorai -1,5 kg
- agurkai – 1,5 kg
- serbentų ir vyšnių lapai – 12 vnt.
- krapų šakelės – 10 vnt.
- česnakas – 1 vnt.
- garstyčių milteliai – 2 valgomieji šaukštai vienam stiklainiui
- druska – 2 valgomieji šaukštai
- kvapiųjų pipirų – 10 vnt.
Ką daryti:
- Agurkus sudėkite į stiklainius. Jei juos skynėte jau kažkada seniau, tada 2 valandoms užpilkite šaltu vandeniu. Tada į 3 litrų švarius stiklainius, pakaitomis su prieskoniais ir serbentų bei vyšnių lapais, dėkite česnako skilteles. Ant viršaus uždėkite krapus.
- Į švarų marlės gabalėlį suberkite garstyčių miltelius. Marinatui užvirkite vandenį su druska ir pipirais, tada atvėsinkite ir supilkite į stiklainius.
- Švelniai padėkite garstyčių maišelį ant stiklainio viršaus ir palikite per naktį. Garstyčios ištirps sūryme. Ryte išimkite maišelį. Užsukite stiklainių dangtelius ir dėkite į rūsį arba šaldytuvą. Jei norite, galite valgyti iš karto.
Taip pat marinuokite ir pomidorus.