Ar norite skanios ryžių košės? Pateiksime jums net du variantus, kaip išsivirti pačią gardžiausią košę. Pasinaudokite šiais patarimais!
1 variantas
Ryžius kelis kartus nuplaukite po vandeniu, tada juos sudėkite į troškintuvą ir užpilkite vandeniu, santykiu 1:2. Palikite ryžius išbrinkti maždaug 2–3 valandas. Virkite nuolat maišydami 10 minučių ant silpnos ugnies (jei reikia, įpilkite vandens). Ryžiai turi išbrinkti ir tapti minkšti. Tada ryžius užpilkite pienu, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite ir virkite, kol ryžiai sugers pieną. Palaukite 5 minutes ir patiekite su sviestu.
2 variantas
Nuplaukite vieną stiklinę ryžių ir sudėkite į katilą ar ketaus puodą, tada įpilkite 1,5 stiklinę vandens ir užvirkite. Uždenkite puodą ugnimi ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Įpilkite 1 stiklinę pieno, įberkite druskos, cukraus, išmaišykite ir virkite dar 5–7 minutes. Tada nuimkite košę nuo ugnies, palikite ją uždengtą dangčiu. Įdėkite sviesto arba paruoštų džiovintų vaisių. Gero apetito!