Visi žino, kad baklažanai labai stipriai prisigeria aliejaus, kai kepami keptuvėje. Todėl pasiūlysime kitokį būdą, kaip greitai pasigaminti skanių baklažanų.
Baklažanus supjaustykite maždaug 5 mm storio griežinėliais. Apšlakstykite juos aliejumi ir leiskite pastovėti 10-15 minučių, kad sugertų aliejų. 1 kg baklažanų reikia 80 g aliejaus. Patikėkite, tai tik nedaug aliejaus. Jei keptumėte baklažanus keptuvėje, sunaudotumėte daug kartų daugiau aliejaus.
Baklažanus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 15-20 minučių. Viskas, baklažanai yra paruošti. Belieka pasigaminti padažą, su kuriuo juos galima patiekti ant stalo.
Baklažanus galima valgyti su majonezu, česnakais ir žolelėmis. Tinka krapai, petražolės ir kalendra. Majonezą atskieskite grietine, kad padažas būtų šiek tiek rūgštesnis.
Taip pat labai skanu patiekti baklažanus su pomidorais. Baklažanus patepkite minėtu padažu, o ant viršaus uždėkite pomidoro griežinėlį.