Gaminti maistą visuomet yra malonu, nes galite nusipirkti šviežių daržovių ir vaisių, kurie pamalonins ne tik puikiu skoniu, bet ir gera vitaminų doze! Viena populiariausių vasaros daržovių yra baklažanai, tačiau šiais laikais galite juos nusipirkti parduotuvėje bet kokiu metų laiku. Siūlome pasigaminti pasakiškai gardžius baklažanus. Šis patiekalas puikus užkandis, kuris gali tapti ir skania vakariene!
Ingredientai:
- baklažanai – 4 vienetai;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- česnako milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- prieskoniai – pagal jūsų skonį;
- žalumynai;
- saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus – 3 valgomieji šaukštai kepimui, 2 – patiekimui.
Gaminimas:
Pirmiausia nupjaukite baklažanų „uodegas“, perpjaukite juos per pusę ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, česnako miltelių ir kitų prieskonių (pagal jūsų skonį). Visa tai apšlakstykite aliejumi. Gerai sumaišykite, kad prieskoniai ir aliejus patektų ant visų baklažanų. Paskleiskite baklažanus ant kepimo skardos ir dėkite juos į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę. Kepkite, kol suminkštės, maždaug 15-20 minučių.
Išimkite baklažanus iš orkaitės, išmaišykite ir leiskite atvėsti. Kai baklažanai šiek tiek atvės, perkelkite juos atgal į dubenį. Supjaustykite žalumynus pagal savo skonį (kalendra, petražolės, krapai), sudėkite kartu su baklažanais ir tada supilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
Užkandis turėtų pastovėti maždaug valandą, tada jis gali būti patiekiamas ant stalo. Skanaus!
Darbo eiga:
1.
2.
3.
4.
Dar kartą skanaus, tikimės, kad išbandysite šį receptą!