Home Receptai Kaip kotletai ruošiami šiuolaikiniuose restoranuose?

Kaip kotletai ruošiami šiuolaikiniuose restoranuose?

0
Kaip kotletai ruošiami šiuolaikiniuose restoranuose?

Sultingi ir kvapnūs, švelniai suploti kotletai – bene geriausi bulvių košės ir makaronų kompanionai. Taip, jūs atspėjote, šiandien mes kalbėsime apie kotletus. Visi esame įpratę taip vadinti kone kiekvieną maltos mėsos gaminį. Šių laikų šeimininkės kotletus ruošia taip pat, kaip ir prieš 50 metų. Tačiau tai nereiškia, jog jos tai daro teisingai.

Šiandien sužinosite, kaip kotletai ruošiami šiuolaikiniuose restoranuose. Kai kurios naujovės jus nustebins. Bet kiekvienas klasikinio recepto pakeitimas yra visiškai pagrįstas. Skaitykite straipsnį ir sužinokite, kaip teisingai gaminti kotletus!

Kaip šeimininkės daro kotletus?

Namuose esame įpratę kotletus ruošti pagal standartinį receptą: nekeičiant nei pačių ingredientų, nei jų kiekių. Kai kurios šeimininkės tapo tokios įgudusios, kad gali pagaminti patiekalą net užsimerkusios. Kotletų skonis visada išlieka toks pat.

Dauguma šeimininkių gamindamos laikosi klasikinio kotletų recepto. Be maltos mėsos, jos naudoja batoną, išmirkytą piene, smulkintus svogūnus, kartais ir česnakus. Kad kotletai išlaikytų formą, šeimininkės į faršą įmuša kiaušinį. Tačiau restorane gaminamų kotletų receptas labai skiriasi nuo to, kurį naudojame namuose.

Kaip virėjai gamina kotletus?

Pirmas skirtumas tarp restoraninių kotletų ir naminių yra svogūnų nebuvimas. Profesionalūs virėjai įsitikinę, kad svogūnai permuša mėsos skonį. Šiame patiekale turėtų dominuoti būtent jos skonis.

Jei jums patinka svogūnų ir mėsos skonių derinys, patiekite juos atskirai. Pavyzdžiui, kotletas gali būti tik iš mėsos, bet su sodriu svogūnų padažu.

kotletai

Restorano darbuotojai į faršą taip pat nededa batono, net mirkyto piene. Jie teigia, kad būtent dėl ​​to mėsa patamsėja kepant.

Kad kotletai būtų sultingesni ir švelnesni, galima įdėti smulkiai pjaustytų daržovių: cukinijų, kopūstų ar bulvių. Bet maltos mėsos neturėtų būti daugiau nei ketvirtadalis.

kotletai

Beje, virėjai taip pat stengiasi nenaudoti kiaušinių. Jie sako, kad kotletų skoniui tai įtakos neturi, o forma ir be jo labai nenukentės. Tačiau šviežios žolelės ir prieskoniai yra būtinai naudojami. Aš turėsiu šį metodą išbandyti!

Taip kotletus ruošia šiuolaikiniai šefai. Tačiau, turite pripažinti, tokį įprastą patiekalą restorane užsisakome tikrai retai. Paprastai norisi išbandyti kažką naujo ir egzotiško. Siūlome vieną dieną pakeisti strategiją ir užsisakyti restorane pagamintų kotletų. Galbūt po to pradėsite ir namuose juos gaminti pagal kitą receptą. Ar jums patinka ši idėja?

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].