Home Receptai Blynai Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

0
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Lietiniai blynai yra stebėtinai skanus ir paprastas patiekalas, pagamintas iš tų ingredientų, kurių turite savo virtuvėje. Lietinius blynus galima ruošti su pačiais įvairiausiais įdarais: su kondensuotu pienu, uogiene, varške, žuvimi, mėsa, ir t.t. Iškepti blynus tikrai nėra labai sudėtinga, tačiau kepdami blynus dauguma mūsų daro įvairias klaidas, dėl kurių nukenčia blynų išvaizda ir skonis.

Jei jūsų kepami blynai nuolat prisvyla, būna pernelyg sausi ar tarsi guminiai, šis straipsnis – kaip tik jums. Net patyrusios namų šeimininkės išmoks kažko naujo. Mes jums papasakosime, kokių taisyklių svarbu laikytis kepant blynus: tokiu atveju jie bus minkšti, skanūs ir kvapnūs!

Naudokite pieną

Taip, dabar yra daug receptų, kaip gaminti blynus su kefyru, vandeniu, mineraliniu vandeniu ar varške. Vis dėlto, geriausių rezultatų pasieksite tada, jei  blynus kepsite su pienu arba išrūgomis. Šie ingredientai užtikrins, kad blynai bus ploni ir minkšti.

Ingredientų temperatūra

Beveik visuose receptuose nurodoma, kad lietiniams blynams skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros. Vis dėlto, dėl skubėjimo dažnai tą pamirštame. Ingredientus svarbu pasiruošti iš anksto!

1 litrui pieno reikia 2 kiaušinių

Tai – auksinė lietinių blynų gaminimo taisyklė. Jei naudosite daugiau kiaušinių, lietiniai blynai bus tarsi guminiai. Lengvai išplakite kiaušinius ir tik tada į juos įpilkite pieno ir kitų ingredientų.

Išsijokite miltus

Tai yra privalomas žingsnis, net jei jis nenurodytas recepte. Šio proceso metu produktas prisotinamas deguonimi. Dėl miltų sijojimo blynai tampa purūs.

Naudokite augalinį aliejų

Jei į blynų tešlą įpilsite saulėgrąžų aliejaus, galėsite juos kepti sausoje keptuvėje. Be to, šis produktas veikia kaip natūralus raugas. Tai reiškia, kad jums nereikės naudoti kepimo sodos ar kepimo miltelių.

Leiskite tešlai pastovėti

Paruoštą blynų tešlą palikite 15–20 minučių pastovėti ir tik tada pradėkite kepti blynus. Per šį laiką glitimas sugers drėgmę ir išbrinks, o paruošti blynai bus švelnesnio skonio.

Įpilkite vandens

Pastovėjusi tešla išbrinks ir šiek tiek sutirštės. Kad ji vėl taptų skysta, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.

Įsigykite tinkamą keptuvę

Net ir tada, jei laikomasi visų blynų kepimo taisyklių, paruoštas patiekalas kartais būna ne toks, kokio norėtumėte. Kartais dėl to galime kaltinti keptuvę. Idealiu atveju turėtumėte įsigyti specialią keptuvę blynų kepimui. Galite rinktis ketaus keptuvę ar modernią keptuvę su nelimpančia danga.

Supilkite tešlą ir tinkamai apverskite blynus

Kaire ranka laikykite keptuvę ir dešine supilkite tešlą. Palenkite keptuvę tokiu kampu, kad tešla pasiskirstytų per visą jos dugną. Blynus reikia atsargiai apversti silikonine mentele.

Uždenkite iškeptus blynus

Kol dar kepate blynus, iškeptus blynus būtinai uždenkite. Jie bus minkštesni ir švelnesnio skonio.

Galbūt aukščiau išvardyti patarimai jums neatrodo nauji ir negirdėti, tačiau nepamirškite, kad laikytis šių taisyklių yra nepaprastai svarbu. Jei žinote kitų gudrybių, būtinai pasidalinkite komentaruose!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].