Norėčiau pasidalinti puikia gudrybe, kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų kepant. Pirmiausia norėčiau pažymėti, kad naudoju įprastą sūrį, o ne kažkokį specialų.
Aš tai darau daugelį metų ir būsiu labai laiminga, jei ši gudrybė padės ir jums. Tai ne mokslas, tereikia išmanyti gaminimo technikas.
Jums reikės:
- Fermentinio sūrio (kuo didesnis riebalų kiekis, tuo geriau);
- Džiūvėsių;
- Kaušinio;
- Druskos pagal skonį.
Jei neįsivaizduojate kepsnelių be miltų, naudokite pusiau stambius miltus, o ne ypač smulkius.
Ką daryti:
Gerai atšaldykite sūrį (kelioms minutėms drąsiai padėkite į šaldiklį).
Tada apvyniokite jį klasikiniu būdu. Dedame sūrį į kiaušinį, džiūvėsėlius, tada vėl į kiaušinį ir džiūvėsėlius.
Panardinkite į aliejų ir kepkite kaip įprasta. Man tai puikiai veikia.
Šį metodą naudoju jau nuo 1989 m. Jis man puikiai veikia ir šiandien.
Daugiau triukų
Į vandenį, kuriame verdate ryžius, įpilkite 1 šaukštą acto – ryžiai išliks balti ir birūs. Žiupsnelis druskos, įbertas prieš gaminimo pabaigą, suteiks ryžiams nepakartojamo aromato ir skonio.
Kai mirkote pupeles, jas visada mirkykite mineraliniame vandenyje – pupelės išvirs daug greičiau.
Jei į grietinę įpilsite šiek tiek pieno, ji nesustings padaže.
Baltąjį vyną padaže pakeis 2 cukraus kubeliai, ištirpinti nedideliame kiekyje acto.
Jei pomidorų pastos gaminant liko ir norite ją apsaugoti nuo pelėsio, ant viršaus pabarstykite garstyčių miltelių.
Burokėlių nevirkite vandenyje, o kepkite su odele folijoje. Burokėliai padaryti tokiu būdu yra sveikiausi.
Į stiklainius su raugintais agurkais įdėkite keletą burnočių lapelių – agurkai bus skanesni ir išliks traškūs.
Majonezą nesunkiai pakeisite grietine, jei ją sumaišysite su 1 kietai virtu tryniu ir šaukšteliu garstyčių.
Apsaugoti nuo riebalų degimo ir kvapo galite paprastos morkos pagalba. Į riebalus įdėkite 3-4 morkos gabalėlius.
Prieš kepant mėsą gerai apšlakstykite ją citrinos sultimis. Mėsa suminkštės, jos skonis bus geresnis, taip pat išnyks kepimo kvapas.
Puikus kovotojas su riebalų kvapu kepant taip pat yra trigubas vyniojimas. Į kiaušinį įpilkite pieno, kelis lašus citrinos ir alaus. Mėsoje bus mažiau cholesterolio, todėl kepdami nejausite būdingo riebalų kvapo.
Prieš kepdami, pamirkykite filė gazuotame mineraliniame vandenyje. Žuvis atitirps daug greičiau (atšilimo laikas sutrumpės iki pusės) ir bus dar minkštesnė ir skanesnė.
Taip pat mineralinio vandens pilu į tešlą kepsniams aptepti, į blynus, o kai mirkau pupeles, visada jas mirkau mineraliniame vandenyje – pupelės iškepa daug greičiau.
Jei tikrai norite geriausios keptos filė, į džiūvėsėlius aptepimui įberkite maltų riešutų.
Sūris kepant neišbėgs, jei jo riebumas didesnis nei 30%. Prieš pradėdami vynioti, įdėkite sūrį į šaldiklį 10 minučių. Suvyniojus rekomenduojama dar kelioms minutėms padėti į šaldytuvą.
Vyniojant sūrį būtinai laikykitės šios taisyklės: sūrį apvyniokite du kartus – tada galėsite būti tikri, kad jis neištekės.
Kad vištiena įgautų auksinę plutą, kepimo metu aptepkite ją tamsiu alumi – tai taip pat suteiks jai puikų skonį.
Norite puresnių blynų? Į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens arba truputį romo.