Kai grįžus vakare namo reikia skubiai pamaitinti šeimą, į pagalbą ateina „vakarienė – trys stiklinės“. Sužinokite kodėl reikia sultinio stiklinės.
Niekas nepaneigs, kad grikiai yra vienas naudingiausių grūdų. Bet patiekalų iš jo skaičius yra gana ribotas: košės ir garnyras. Na, dar sriuba.
Šią vakarienę sugalvojo 90-aisiais, kai niekas neturėjo pinigų ar maisto. Vakarienė paruošiama greitai, tačiau ji pasirodo yra sveika ir skani. Paslaptis slypi specialiame grikių paruošime.
Jums reikės:
- 1 stiklinė grikių;
- 1 stiklinė sultinio;
- 1 stiklinės vandens;
- druska – pusė šaukštelio.
Gaminimas:
Grikius gerai nuplaukite. Ir suberkite į sausą keptuvę apkepti. Tuo metu puodą su vandeniu ir sultiniu užvirinkite.
Grikius kepinkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iki purumo. Kai tik kruopos pradeda trūkinėti, keptuvę nukelkite nuo ugnies.
Tuo tarpu puode esantis skystis užverda. Į puodą supilkite grikius. Atsargiai Kruopos yra labai karštos, galite nusideginti. Uždenkite dangčiu.
Virkite 20 minučių ir išjunkite. Palikite kol padengsite stalą.
Šiuo būdu košė yra labai skani su riešutų aromatu. Ir tuo pačiu metu labai švelni, ne sausa. Tai tinka tiek kaip savarankiškas patiekalas, tiek kaip garnyras. Sultinio dėka patiekalas yra puikaus aromato. Šio kiekio pakanka keturių asmenų šeimai.